Да се превънем в магнит през новата 2019 година

Да се превърнеш в МАГНИТ през новата 2018 година; да привлечеш желаните от теб хора, обстоятелства и предмети в живота си. Чудесно би било нали? Но как? Продължи да четеш и ще разбереш!

Всичко в този свят е енергия! Мислите ни са енергия, действията и взаимодействията ни с хора, вещи, места, създания са също са енергия. И тъй като всичко около и в нас е енергия, ЩАСТЛИВИЯТ и УСПЕШЕН живот изисква от нас да бъдем осъзнати за енергийния поток, от който сме и ние част.

Колко често си задаваш следните въпроси:

Правя ли разлика между това, какво ме зарежда/ентусиазира и какво ме изхабява/обезсърчава?

Кои мисли ме карат да се чувставам жив и кои ме затормозяват?

Каква е равносметката на енергийния ми баланс в края на деня, изтощен ли съм или зареден?

Основната характеристика на магнита е наличието на собствено невидимо магнитно поле, което е отговорно за основното му свойството - да привлича или отблъсква. Ние също имаме около себе си поле, което сами зареждаме и определяме дали да привлича или да отблъсква. Когато осъзнаем силата на това поле и как да го зареждаме положително се превъщаме в магнит за това, което искаме от живота. Привличаме резултати, вместо да ги преследваме. Сами определяме качеството си на живот.

За да е животът ти такъв, какъвто най-много желаеш  е необходимо да изпълниш следните две условия:

1 ) Да си зареден положително. Тайната на привличането се крие в енергийния баланс в живота ни. Той е базиран на идеята, че всяко действие, мисъл, място, човек, вещ околко нас или ни дава енергия и ни зарежда, или хаби от нашата енергия и ни изтощава. За да се превърнем в магнит за хората и обстоятелствата, които желаем в живота си е необходимо да излъчваме положителен заряд и енергия, тоест по-голямата част от ежедневието ни да е изпълнена с мисли, хора, емоции, места, които ни зареждат и ни карат да се чувстваме добре.

2 ) Енергията ти да тече. Когато нещата вървят гладко, енергията протича през нас, а когато се случват с мъка или въобще не се случват, енергията ни е застопорена или е изхабена в грешна посока. ЕНЕРГИЯТА или тече или е в застой, когато ТЕЧЕ се чувстваме удовлетворени от живота и като че ли ЦЪФТИМ и даваме най-доброто от себе си, а когато е в застой страдаме, борим се и се чувстваме заклещени. Ако дадена сфера от живота ни не върви както ни се иска, време е да спрем и да ревизираме енергийния си поток.

Ето как:

  • Обърни внимание всичко това, което твоят магнит, тоест ТИ отблъскваш или на което се съпротивляваш в живота си. Какво отлагаш постоянно или чакаш друг да свърши вместо теб? Запретни ръкави и състави план кое да свършиш ти, кое да делегираш и с кое въобще да приключиш  и изхвърлиш от живота си. Важното е да действаш, за да потече енергията ти.

  • В продължение на 24 часа запиши на лист всичко, което те е заредило и всичко, което те е изтощило – определени хора, места, действия, мисли, предмети. Вижте кое е взело превес и си направи сметка дали отговаря на степента ти на магнетизъм. Помисли как да увеличиш, това което те зарежда и как да намалиш това, което те изхабява през деня. Може да се наложи да намалиш или приключиш контакт с едни хора и да засилиш или осъщвствиш контакт с други, да се откажеш да посещаваш едни места и да си намериш нови, да увеличиш времето за спорт и да намалиш времето за телевизора, изборът е твой, ти си си зарядното.

  • Бъди осъзнат за енергийните потоци в еженевието ти между теб и всичко, което те заобикаля. Каква енергия обменяш, като МИСЛИ и ЕМОЦИИ с парите, с хората, с природата, с храната, с животните, с живота си? Сами ли се изхабяваш или другите те изхабяват? Повече даваш или повече вземаш? Имай предвид, че понякога да се раздаваш не те прави задължително магнит, а най-вече хаби енергията ти. Постави ясни бариери и критерии, и остави енергия за себе си.

  • Реши какво е приемливо и какво не за теб. Точно така ЗА ТЕБ, а не за обществото, приятелите, родителите ти. Какво е съвместимо и какво не с представата ти за прекрасен живот? Научи се да казваш „НЕ” и запомни, „НЕ” е цяло изречение, това ще рече, че след него може да сложиш точка и да не се обясняваш, за отговора си. Всяко обяснение хаби огромен енергиен заряд.

  • Създай си ясни критерии, за това кой и какво искаш да е част от живота ти. Така по-лесно ще вземаш решения, какво да остава и какво да си отиде от ежедневието ти, за да поддържаш енергийното си ниво високо. Регулярно преглеждай какво навлиза и какво излиза от него.

 

Изследвайки енергийния си поток можеш да разбереш защо не живееш живота, който искаш, защо дадена сфера от живота ти е в задъднена улица. Виж къде изтича енергията ти? Къде е в застой?Осъзнай какво те зарежда енергийно най-добре и се постаряй всеки ден да си вземаш дозата.

Това не е необходимо да стане за един ден, щом осъзнаеш всичко това, работи в посока реализирането му в рамките на един до три месеца. Гарантирам ти, че когато увеличиш и раздвижиш енергийния си заряд, ЧУДЕСАТА сами ще почукат на твоята врата!

 

Анета Йовева - Психолог